LIONS LUCIAFRAMTRÄDANDEN 2015

Årets Lucia med följe är för första gången genomfört i samarbetemed Gospellinjen på Glimåkra Folkhögskola. Som tidigare är det Björn Landin som varit "General" och skött bokningarna med kommunens äldreboenden.

Den 10/12 besöktes Solglimman i Glimåkra och dagen efterbesökte vi Skogsbrynet i Sibbhult samt Västanvid i Knislinge .Den 14/12 var det stor final på Lindgården i Broby och utöverframträdandet i matsalen gjordes det fyra mindre framträdandeni privata rum där de boende var så pass sjuka att de inte kunde deltaga i den gemensamma aktiviteten. Lucia med följe var helproffs och samtliga deras framträdanden genomfördes till stor belåtenhet för de gamla och sjuka samt personalen på de olika boenden .Denna Lionsaktivitet har en lång tradition som känns viktig och som uppskattas oerhört mycket på platserna där vi framträder .Eftersom vi numera har svårt att samla ungdomar kring ett eget Luciafölje har vi sökt olika vägar att genomföra aktiviteten. Enligt oss i Lions som har varit med i år, så är detta samarbete med Glimåkra Folkhögskolas Gospellinje det bästa tänkbara för framtiden.

Written by: Uno Johansson
Posted: 2015-12-15 11:57:57