Nyhet

LIONS arrangerade Marknad och Nationaldagsfirande i Broby

Lions Club Östra Göinge hade det jäktigt den 6:e juni, klubben arrangerade både Broby Marknad och kommunens Nationaldagsfirande på samma dag, tack vare att alla på ett entusiastiskt sätt ställde upp så klarade våra 24 medlemmar av båda arrangemangen. 

Redan klockan 05.30 var många "Lejon" på plats på marknaden, knallarna är morgonpigga och det gäller att alla kommer på rätt plats. Marknaden hade som vanligt fint väder och det kom väldigt mycket besökare, både knallar och marknadsbesökare verkade nöjda. Lions Club har verkligen lyckats både utveckla och bevara den gamla marknadens traditioner. Uppskattat är också att Lions delar ut rabatterade karusellbiljetter till barnen.

Innan marknaden var slut hade de som höll i Nationaldagsfirandet varit i farten med förberedelserna i Hembygdsparken. Nationaldagsfirandet blev mycket lyckat med musik, högtidstal, körsång mm. Lions brukar varje år vid nationaldagsfirandet dela ut ett ungdomsstipendium, men i år delade klubben även ut stipendium till föreningar med ungdomsverksamhet, Lions Club Östra Göinge har genom Pantamerainsamling av burkar och petflaskor fått in mycket pengar som oavkortat går till ungdomsverksamheten i kommunen.  Årets ungdomsstipendiat Sandra Liljegren fick 5.000:-. Föreningsstipendierna gick till Gymtex 15.000:-, Glimma Hockey 5.000:-, Östra Göinge Ryttareförening 5.000:- och Broby IF flicklag 5.000:-. Lions har aldrig tidigare delat ut så här mycket pengar till kommunens ungdomsverksamhet. Ett stort tack till alla som ställde upp.Written by: Per Stureson
Posted: 2015-06-09 20:13:58Medlemskap

Är du intresserad av
att bli medlem i
LIONS CLUB
Östra Göinge
Hjäp LIONS Hjälpa
Kontakta oss eller
läs mer här

Nyheter


Arkiv - Välj år
2015
2016
2017

Lions Club Östra Göinge
Box 12
28903 Broby
mail@lionsclub-ostragoinge.nu

Broby Marknad
Tel: 0768-229925
Mail: brobymarknad@gmail.com
Bankgiro: 616-0220
© Lions Club Östra Göinge - Producerad av Göinge IT